Recept – pasta met Italiaanse balletjes

Hi daar, leuk dat je mijn blog bezoekt! Sinds een poosje ben ik verhuisd! Je vindt al mijn posts (inclusief deze!) op http://www.solidewij.nl tot zo!

bord

Vind je dit er ook zo lekker uitzien? Kijk dan snel verder voor het recept!

Dit is een gerecht wat ik en mijn vriend allebei errug lekker vinden; pasta met Italiaanse gehaktballetjes. Ik gebruik altijd penne pasta, maar je kunt het met allerlei soorten pasta doen. Kies dan wel een soort waar een dikkere saus bij hoort, zoals penne of fusilli. Het is een erg makkelijk gerecht om te maken, en erg lang duurt het ook niet.

benodigdheden

Dit zijn alle ingrediënten die je nodig hebt:

– een zak penne pasta (neem ongeveer 150 gram ongekookte pasta per persoon)
– een pot pastasaus, ik heb voor de Bolognese van Markant gekozen omdat die lekker naar tomaten smaakt en er ook kleine stukjes tomaat in zitten
– gehakt (ongeveer 125 gram per persoon)
– een zakje Italiaanse gehaktkruiden
– paneermeel
– Italiaanse kruiden
– peper & zout
– olijfolie (geen extra vierge)

balletjes

Begin met het maken van de balletjes, en zet ondertussen je pastapan op het vuur zodat het water zometeen kookt. Zorg ervoor dat je echt een ruime hoeveelheid water kookt voor je pasta, want dit zorgt ervoor dat je pasta niet gaat plakken.

Kruid het gehakt met de gehaktkruiden, Italiaanse kruiden, en peper & zout en draai hier kleine balletjes van. Maak de balletjes ongeveer zo groot als het rondje tussen je vingers als je je duim en wijsvinger op elkaar zet (2-2,5 cm doorsnee). Als je alle balletjes hebt gemaakt, rol ze dan even door het paneermeel zodat ze een lekkerder korstje krijgen. Zet ze even in de koelkast (vijf tot tien minuten is genoeg), dan worden ze wat harder en vallen ze niet uit elkaar als je ze gaat bakken.

balletjes bakken

Als je water kookt, doe dan de pasta in de pan en kook zoals aangegeven op je pakje. Als de pasta nog ongeveer acht minuten moet koken kun je beginnen met het bakken van de balletjes. Bak ze in een eetlepel olijfolie op hoog vuur rondom bruin en met een lekker korstje.

pastasaus

Giet dan de pastasaus bij de balletjes in de pan en laat goed warm worden. Voeg nog wat Italiaanse kruiden en peper & zout naar smaak toe. Als het goed is, is je pasta nu ongeveer klaar en kun je hem afgieten.

Tadaa! Nu heb je een heerlijk bord penne met Italiaanse gehaktballetjes gemaakt. Buon Apetito!

Wat vind je van dit recept, ga je hem eens uitproberen? En wat is jouw favoriete pastagerecht?

Liefs,
Lidewij

Follow on Bloglovin

Advertenties

16 gedachtes over “Recept – pasta met Italiaanse balletjes

share the love...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s